За пета поредна година Еврофутбол“ връчва стипендия на името на 

...
 За пета поредна година Еврофутбол“ връчва стипендия на името на 
Коментари Харесай

"Еврофутбол" връчи стипендия "Лука Бекяров" на студентката от Техническия унивеситет Петя Чоева

 За пета поредна година „ Еврофутбол “ връчва стипендия на името на  Лука Бекяров. Тазгодишният лауреат е Петя Чоева - компетентност „ Компютърно и софтуерно инженерство “ от Техническия университет град София. Тя получи своят документ на специфична гала на 17.10.2017 година в изложба „ Сезони “ в София от шефа на компанията Руди Вачкова. " Радваме се, че тазгодишният притежател на стипендията на името на Лука Бекяров е една млада и амбициозна дама, която има невероятния триумф от 5.92 от втори курс. Пожелаваме й доста триумфи и да сбъдва своите фантазии ", сподели госпожа Вачкова. Петя благодари на българския букмейкър и на един доста специфичен за нея човек: „ Искам да благодаря на татко си, тъй като в случай че не беше той, може би нямаше да печеля стипендията. Той ми оказа помощ да опиша какво съм, какво желая да върша с бъдещето си и какво съм правила до в този момент ".

Стипендията, която „ Еврофутбол “ учреди преди пет години, е в памет на ерудицията, интелекта и гения на Лука Бекяров (1978 - 2013). Лука Бекяров получава бакалавърската си степен по стопанска система от Университета Рочестър, Ню Йорк; магистър е по „ Компютърни системи” в Техническия университет - София, като в същата катедра стартира и докторантура в региона на инцидентните събития. Лука Бекяров и ръководените от него компании се утвърждават като водещи в създаването, интеграцията и внедряването на сложни софтуерни и хардуерни решения за игралната промишленост. Лука Бекяров бе един от най-ерудираните и съвременно мислещи хора в региона на осведомителните технологии.

Ученикът Иван Иванов - 12-класник от Американския лицей също е лауреат на стипендията „ Лука Бекяров” за 2017 година Той има голям брой награди от български и интернационалните надпревари по информатика, а последното му достижение е научна разработка в региона на невронните мрежи и изкуствения разсъдък, стартирана по време на лятната школа Research Science Institute (RSI) в Масачузетския софтуерен институт. „ Ще употребявам получените средства най-много с цел да продължа развиването на плана си, който постанова потреблението на устройства с огромна изчислителна мощност за образование и тестване на моделите. На второ място, през образователната 2017/2018 възнамерявам да продължа своите участия в надпревари по математика, информатика и училищен конференции - останалата част от средствата ще употребявам, с цел да покрия разноските за път и престой по време на тези надпревари “.

Церемонията по връчването на стипендиите се организира на 17.10.2017 година в изложба „ Сезони “, след откриването на изложбата КОЛЕКЦИЯ ЛУКА БЕКЯРОВ, в наличието на неговия татко Борис Бекяров, негови сътрудници и другари. Г-н Бекяров връчи и четири поощрителни стипендии на учениците Виктор Терзиев от СМГ, Таня Оцетарова от МГ „ Акад. Кирил Попов “ Пловдив, Атанас Динев и Константин Гаров от ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “ - Бургас. Той призна, че за журито е било извънредно мъчно да вземе решение, защото тазгодишните претенденти бяха извънредно равностойни.



СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР